ACȚIUNI ȘI INTERVENȚII ALE POLIȚIEI ROMÂNE

0
8

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.800 de solicitări ale cetățenilor și au constatat aproape 9.100 de fapte contravenționale.

La data de 4 iunie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 437 de acțiuni și au intervenit la 2.866 de evenimente, dintre care 2.299 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 26 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 90 de măsuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 9.099 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.996.123 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 83 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 492 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

Față de 165 de șoferi, a fost luată măsura reținerii permisului de conducere, pentru viteză, 36 pentru conducere sub influența alcoolului și 5 pentru conducere sub influența drogurilor sau a substanțelor interzise.

De asemenea, au fost oprite din a circula 267 de autovehicule care nu prezentau siguranță

pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

***

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, peste 3.600 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate 476 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 6.704 autovehicule și legitimate 10.382 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 2.475 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 169 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 21 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 274 de permise de conducere, dintre care 21 pentru alcool și 89 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 159 de certificate de înmatriculare.

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.