ACȚIUNI DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

0
50

Peste 350 de autovehicule și peste 130 de societăți comerciale au fost verificate în ultimele 24 de ore, în cadrul activităților pentru prevenirea răspândirii și combaterea infectării cu coronavirus.

În ultimele 24 de ore, un număr de 193 de poliţişti și 46 de polițiști locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 31 de acţiuni punctuale (dintre care 28 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri).

În cadrul activităților au fost verificate 1.123 de persoane, precum și 366 de autovehicule, dintre care 101 mijloace de transport în comun.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 114 locaţii şi 131 de societăți comerciale, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 170 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 27.500 de lei, după cum urmează:

-138 de sancţiuni, în valoare de 15.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-28 de sancţiuni, în valoare de 6.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);

-4 sancţiuni, în valoare de 6.000 de lei, au fost aplicate unor persoane identificate că nu au respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată.

  •  

Exemple:

În ziua de 21 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au depistat, în trafic, pe str. Matei Basarab, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din comuna Bughea de Sus, care figura în carantină la adresa de pe raza localității de domiciliu.

În urma celor constatate, cel în cauză a fost sancţionat cu 3.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia constatată a fost comunicată către D.S.P. Argeş.

  •  

În ziua de 21 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stâlpeni depistat, în trafic, pe raza localităţii Stâlpeni, un autoturism în care se afla ca pasager și un tânăr de 22 de ani, din comuna Valea Mare Pravăț, care figura în carantină la adresa de pe raza localității de domiciliu.

În urma celor constatate, cel în cauză a fost sancţionat cu 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia constatată a fost comunicată către D.S.P. Argeş.

  •  

În ziua de 21 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au depistat doi bărbați care nu au respectat măsura carantinării la domiciliu, după cum urmează:

Polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni, care desfășurau activități specifice, au depistat un bărbat de 40 de ani, din Leordeni, care nu a respectat nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, de pe raza localității de domiciliu.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia  a fost comunicată D.S.P. Argeș.

De asemenea, polițiștii Formaţiunii de Ordine Publică Topoloveni, au depistat în trafic, ca urmare a încălcării normelor de circulaţie pe drumurile publice, un bărbat de 29 de ani, din comuna Ludeşti, judeţul Dâmboviţa, care în timp ce conducea un autoturism, a încălcat marcajul longitudinal continuu de desparte sensurile de circulaţie. Din verificări a rezultat şi că bărbatul în cauză figura şi cu măsura carantinării la adresa declarată, de pem raza localității de domiciliu.

În urma abaterilor constatate, cel în cauză a fost sancţionat cu 580 de lei, conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, fiind aplicată şi măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 30 de zile, precum şi cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia constatată a fost comunicată către D.S.P. Dâmboviţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here