ACȚIUNI DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

0
114

Peste 200 de încălcări ale normelor legale au fost constatate în urma verificărilor efectuate în cursul zilei de ieri.

Au fost intensificate activităţile în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, precum restaurante, terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

În ultimele 24 de ore, polițiștii, alături de jandarmi, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, dar şi alte instituţii cu atribuţii în domeniu, au verificat, în total, 1.459 de persoane. Totodată, au fost verificate 245 de locații, dintre care 132 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. De asemenea, au fost verificate 115 mijloace de transport persoane, din care 111 de mijloace de transport public în comun.

Au fost organizate 29 de acțiuni punctuale (din care 26 de acțiuni independente ale polițiștilor, două acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acţiune cu reprezentanți ai altor instituţii), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 225 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.250 de lei.

Dintre acestea, 149 de sancțiuni, în valoare totală de 13.750 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 69 de sancţiuni, în valoare de 7.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 22.00-05.00), iar şapte sancţiuni, în valoare totală de 3.500 de lei, pentru organizarea şi participarea la o petrecere privată.

  •  

Eveniment privat  sistat  de poliţişti

În ziua de 01 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş s-au sesizat cu privire la faptul că, în curtea unei locuinţe din raza de competenţă, se desfăşoară un eveniment privat (aniversare) la care participau mai multe persoane.

Organizatorul şi alte şase persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi, în valoare totală de 3.500 de lei, conform Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată evenimentul a fost sistat, iar persoanelor participante li s-a atras atenția cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.