ACȚIUNI DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

0
231

Peste 300 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, ca urmare a abaterilor constatate în urma verificărilor efectuate pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Polițiștii, alături de jandarmi, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, dar şi alte instituţii cu atribuţii în domeniu, au verificat, în total, 2.274 de persoane, dintre care 1.178 au fost verificate în cadrul acțiunilor punctuale. Totodată, au fost verificate 206 locații, dintre care 196 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. De asemenea, 457 de autovehicule au fost verificate, din care 155 de mijloace de transport persoane.

Au fost organizate 30 de acțiuni punctuale (din care 25 de acțiuni independente ale polițiștilor, trei acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și două acțiuni cu reprezentanți ai altor instituţii), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 304 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 31.000 de lei.

Dintre acestea, 260 de sancțiuni, în valoare totală de 27.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 43 de sancţiuni, în valoare de 3.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, iar o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii izolării/carantinei.

  •  

Nu respectau restricţiile privind capacitatea şi programul de lucru

În cadrul acțiunilor de verificare a respectării dispozițiilor legale în vigoare privind prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS CoV-2, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung, împreună cu reprezentanţii ITM Argeş, au constatat faptul că, în incinta unei săli de jocuri de noroc de pe raza municipiului Câmpulung,  nu erau respectate restricțiile privind capacitatea maximă admisă de 30%, stabilite prin Hotărârea C.J.S.U. Argeș nr. 15/12.03.2021.

Ca urmare a celor constatate, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020.

  •  

În ziua de 28 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au acționat pe raza de competență, pentru respectarea măsurilor de protecție individuală de către persoanele aflate în zone aglomerate, în mijloacele de transport în comun, dar și în spațiile comerciale.

De asemenea, au fost vizate respectarea măsurii izolării sau carantinării, precum și a condițiilor de deplasare justificată, în intervalul 22:00-05:00.

Totodată, polițiștii au acționat și pentru respectarea măsurilor specifice implementate de agenții comerciali cu privire la organizarea spațiului, condițiile de acces, respectarea restricțiilor programului de funcționare, precum și respectarea de către angajați și clienți a măsurilor de protecție individuală.

Astfel, polițiștii Secției 3 Poliție Pitești, împreună cu reprezentanţii I.T.M. Argeş, au constatat că la două puncte de lucru ale aceleiaşi societăţi comerciale, din zona de competenţă, se desfăsurau activităţi comerciale după ora 21.00.

Societatea în cauză va fi sancţionată conform normelor legale în vigoare.

  •  

În ziua de 28 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au acționat pe raza de competență, pentru respectarea măsurilor de protecție individuală de către persoanele aflate în zone aglomerate, în mijloacele de transport în comun, dar și în spațiile comerciale.

De asemenea, au fost vizate respectarea măsurii izolării sau carantinării, precum și a condițiilor de deplasare justificată, în intervalul 22:00-05:00.

Totodată, polițiștii au acționat și pentru respectarea măsurilor specifice implementate de agenții comerciali cu privire la organizarea spațiului, condițiile de acces, respectarea restricțiilor programului de funcționare, precum și respectarea de către angajați și clienți a măsurilor de protecție individuală.

Astfel, polițiștii Secției 3 Poliție Pitești, împreună cu reprezentanţii DSP Argeş, au verificat 14 societăţi comerciale.

În urma abaterilor constatate, poliţiştii şi reprezentanţi DSP au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale unor restaurante, în valoare totală de 10.000 de lei, ca urmare a faptului că, într-o locaţie nu se respectau restricţiile cu privire la capacitatea maximă admisă, iar în cealaltă locaţie, funcţiona un spaţiu de tip terasă, cu mai mult de doi pereţi.

  •  

Nu a respectat măsura izolării/carantinei

În ziua de 28 martie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Leordeni au identificat, în urma unui eveniment rutier petrecut pe raza localităţii Căteasca, o femeie de 26 de ani, din Suseni, care nu a respectat măsura izolării la adresa declarată de carantinare.

Aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia  a fost comunicată C.J.C.I. Argeș și D.S.P. Argeș.

  •  

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic în perioada următoare, având caracter curent, pe raza întregului  judeţ.  

Recomandăm tuturor cetăţenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să respecte restricțiile de deplasare doar sub motiv justificat și cu provore la evenimentele private!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.