ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR VÂLCENI

0
153

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice au organizat pe raza județului Vâlcea, activități pentru diminuarea ilegalităților îndreptate împotriva fondului forestier național prin tăierea, furtul, transportul și comercializarea pomilor de Crăciun.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au oprit în trafic o autoutilitară condusă de un bărbat de 51 de ani, din comuna Polovragi, județul Gorj care transporta 94 de pomi de Crăciun, pentru care acesta nu deținea aviz de însoțire a materialului lemnos.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu 1000 de lei, conform Legii 170/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar pomii de Crăciun au fost confiscați și predați organelor silvice.

La activități au participat și specialiști, din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea.

  •  

Polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat ieri o acțiune pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, pe linia verificării nerespectării prevederilor Legii nr.126/1995 rep., privind regimul materiilor explozive.

Polițiștii au făcut verificări în zona pieței Ostroveni, fiind identificat un tânăr de 18 ani, din municipiu, care oferea spre vânzare articole pirotehnice, asupra lui fiind descoperite 626 bucăți articole pirotehnice din categoriile 1 și 2, acestea fiind interzise la deținerea și comercializare de către persoane fizice și juridice neautorizate.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că tânărul nu figurează ca fiind persoană autorizată în acest sens sau pirotehnician și nici nu reprezintă o societate comercială autorizată să efectueze operațiuni cu materii explozive.

Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de orice operațiune cu articole pirotehnice fără drept faptă prevăzută de Legea 126/1995 rep. Privind regimul materiilor explozive. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării și continuării cercetărilor, 626 bucăți produse pirotehnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.