Acţiuni ale IJP Vâlcea

0
77

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii Serviciului Rutier au acționat pe principalele artere pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic, combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunilor derulate au fost aplicate 132 de sancțiuni contravenționale, din care 92 pentru nerespectarea regimului de viteză, valoare acestora fiind de peste 36.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce, 12 permise de conducere, 8 pentru depășirea limitei legale de viteză și 4 pentru efectuarea manevrei de depășire interzisă.

A fost constatată și o infracțiune la regimul rutier și au fost reținute și 2 permise de conducere.

Infracțiuni la regimul rutier constatate de polițiștii rutieri în acest sfârșit de săptămână.

La data de 2 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Băile Olănești au oprit în trafic o autoutilitară condusă un bărbat de 48 de ani, din Păușești-Măglași.

S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal.

  •  

La data de 3 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Racovița au depistat în comună, un tânăr de 26 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit un dosar penal.

  •  

La data de 4 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției 9 Poliției Rurală Pietrari au oprit pentru control, în comuna Pietrari, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din Tomșani.

Bărbatul a prezentat polițiștilor un permis de conducere emis de autorități străine, însă în urma verificărilor efectuate în bazele de date internaționale, s-a stabilit că bărbatul nu deține de permis de conducere, iar permisul de conducere prezentat este susceptibil a fi fals.

În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, în care se efectuează cercetări.

  •  

La data de 4 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe D.N.64, în municipiul Râmnicu Vâlcea, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din Bujoreni.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge, iar pe numele lui a fost întocmit un dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.