Acţiuni ale IJP Sibiu

0
81

Bărbat reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

          La data de 3 aprilie, polițiștii din Mediaș au reținut pentru 24 de ore un bărbat pentru încălcarea ordinului provizoriu de protecție         emis de către Poliția Municipiului Mediaș la data de 28.03.2021.

          În fapt, la data de 02.04.2021, în jurul orei 2250, un bărbat din Mediaș a sesizat prin 112 Poliția Municipiului Mediaș cu privire la faptul că fiul său, în vârstă de 23 de ani, ar fi încălcat ordinul de protecție emis împotriva sa cu câteva zile în urmă.

          La fața locului, polițiștii nu l-au mai găsit pe tânăr însă, la scurt timp, l-au depistat în municipiu și l-au condus la sediul Poliției.

În urma audierii acestuia, polițiștii au stabilit că tânărul, contrar ordinului de protecție provizoriu emis împotriva sa, s-ar fi deplasat la domiciliul tatălui său, unde i-ar fi spart cu o piatră un geam lateral al autoturismului, iar din interior i-ar fi sustras certificatul de înmatriculare și asigurarea acestuia.

Față de bărbat s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu, iar la data de 4 aprilie a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș care a dispus față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Polițiștii din Mediaș continuă cercetările și monitorizează situația.

***

Infracțiuni rutiere

La data de 2 aprilie, în jurul orei 2200, la sediul Biroului Rutier Mediaș s-au prezentat doi conducători auto implicați într-un eveniment rutier (tamponare), produs în urmă cu puțin timp pe str. Aurel Vlaicu din municipiul Mediaș.  

În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au constatat că unul dintre conducătorii auto, respectiv un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Brașov, se afla sub influența băuturilor alcoolice. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge, ulterior fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

***

La data de 2 aprilie, în jurul orei 1910, pe DN 14, în localitatea Ruși, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control în trafic un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani, sibian.

Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge, ulterior fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

***

La data de 4 aprilie, în jurul orei 1325, polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Porumbacu de Jos au oprit pentru control în trafic, în localitatea Sărata, un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 25 de ani, din Avrig.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au constatat că permisul de conducere prezentat de bărbat, eliberat de autoritățile unui alt stat, ar fi fals.

La aceeași dată, în jurul orei 1530, pe str. Principală din Cârțișoara, polițiștii anterior menționați au oprit pentru control în trafic un autoturism la volanul căruia a fost identificat un localnic în vârstă de 19 ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au constatat că permisul de conducere prezentat de acesta, eliberat de autoritățile unui alt stat, ar fi fals.

În ambele cazuri, s-au deschis dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul de o persoană care nu posedă permis de conducere, uz de fals și complicitatea la uz de fals.

***

La data de 4 aprilie a.c., în jurul orei 1815, pe DJ 105A, în localitatea Marpod, polițiștii din Agnita au depistat un minor în vârstă de 16 de ani, din Marpod,  în timp ce conducea un moped.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că minorul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul, iar mopedul nu este înmatriculat/înregistrat, având aplicat număr fals de înmatriculare.

Pe numele acestuia s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu deține permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat și cu număr fals de înmatriculare.

***

La data de 4 aprilie, în jurul orei 1720, polițiștii din Agnita au identificat în trafic pe DJ 104D, în afara localității Retiș, o motocicletă tip enduro, care nu avea montată plăcuța cu număr de înmatriculare/înregistrare.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana care conducea motocicleta, respectiv un tânăr în vârstă de 19, din Brădeni,  nu  deține permis de conducere corespunzător pentru  categorie de vehicul condusă, iar vehiculul condus nu este înmatriculat/înregistrat.

Pe numele acestuia s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu deține permis de conducere corespunzător și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.