Monday, October 18, 2021
HomeLOCALAcţiuni ale IJP Sibiu

Acţiuni ale IJP Sibiu

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 17,30, pe DJ 143A, în satul Nou Săsesc, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 47 de ani.

Din verificările efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar autoturismul la volanul căruia se afla este neînmatriculat.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

La data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 19,30, pe strada Văii din comuna Șura Mică, un localnic în vârstă de 33 de ani a condus un autoturism și, după ce a pierdut controlul direcției de deplasare, a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale și un dosar penal deschis pe numele șoferului, după ce s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere, iar autoturismul este neînmatriculat sau neînregistrat.

La aceeași dată, în jurul orei 23,00, pe strada Târgului din orașul Cisnădie, polițiștii au testat alcoolscopic un conducător auto în vârstă de 43 de ani, localnic, aflat la volanul unui autoturism condus pe strada amintită.

Testarea a rezultat într-o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Infracțiune la regimul silvic

În cursul zilei de 31 octombrie a.c., polițiștii Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică au continuat acțiunile de prevenire și combatere a activităților ilegale din domeniul silvic, în zona Valea Lotrioarei.

Cu această ocazie, în jurul orei 18,00, pe DC 73, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 35 de ani, din orașul Tălmaciu, în timp ce, cu ajutorul unui ansamblu rutier, transporta cantitatea de 17,187 mc de lemn rotund, esență fag, fără a deține documente legale de proveniență și transport.

Astfel, materialul lemnos a fost confiscat și lăsat în custodia reprezentanților Ocolului Silvic Sibiu.

De asemenea, semiremorca utilizată pentru transport a fost confiscată.

În continuare, se fac cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transport cu orice mijloc de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoțite de documentele specifice de transport.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa