ACȚIUNE PREVENTIVĂ A POLIȚIȘTILOR, ÎN VEDEREA CREȘTERII GRADULUI DE SIGURANȚĂ RUTIERĂ

0
23

La data de 24 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Berbești au organizat o acțiune pe DJ 605 A, în localitatea Mateești și orașul Berbești, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, dar și pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză ori a altor cauze generatoare de evenimente rutiere

În urma activităților desfășurate, au fost controlate 37 de autovehicule, fiind aplicate 27 de sancțiuni contravenționale în valoare de 14.355 lei.

Din totalul sacțiunilor aplicate, 20 au fost pentru depășirea limitei legale de viteză.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 4 permise de conducere.

Astfel, polițiștii au depistat în trafic, un bărbat de 49 de ani, din localitatea Alunu,  care conducea un autoturism în localitatea Mateești, cu o viteză de 127 km/h într-un sector de drum în care limita de viteză este de 50 km/h.

Ulterior, un alt autoturism condus de un tânăr, de 20 de ani, din județul Gorj, a fost înregistrat de aparatul radar, pe același sector de drum, cu viteza de 132  km/h

Față de ambii conducătorii auto s-a luat măsură sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 1650 lei, fiindu-le totodată reținut permisul de conducere  pentru 120 zile și  eliberată dovadă fără drept de circulație.

Polițiștii vă recomandă:

Adaptați permanent viteza de deplasare la particularitățile de drum și trafic!

Neadaptarea vitezei reprezintă una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.