Absenteismul si abandonul scolar, fenomene extrem de intalnite in scolile sibiene

0
400

120 de elevi au dost exmatriculati si  alti peste 400 au avut notele scazute la purtare din cauza absentelor facute pe timpul anului scolar. Mai grav este ca, in urma absenteismului multi dintre acesti copii recurg la abandon scolar. Numai in ultimul an de invatamant au parasit sistemul educational peste 100 de scolari.

Scoala nu mai pare sa reprezite o prioritate nici pentru elevi nici pentru parintii acestora. Dovada stau numarul mare de absente care se inregistreaza an de an in unitatile de invatamant din tot judetul. In zonele rurale insa situatia este mult mai grava.

Printre scolile care au fost nevoite sa raporteze un numar mare de  absente nemotivate au fost scoala 10 din Sibiu, Scolile Gimnaziale 4 si 5 din Medias, Scoala Nocrich, Scoala Bazna , Scoala Gimnaziala Blajel si Scoala Gimnaziala din Jina.

La nivel de invatamant profesional sau liceal cele mai multe probleme privind absenteismul scolar s-au inregistrat la Colegiul LIA, Colegiul Independenta, Liceul Henri Coanda, Liceul Autimecanica din Medias, Colegiul Mediensis si Liceul Dumbraveni.

In ceea ce priveste abandonul scolar cele mai multe situatii s-au inregistrat in scolile gimnaziale 10 din Sibiu, Blajel, Jina, Poiana Sibiului, Nocrich si Centrul Scolar de Educatie Incluziva nr.1 din Sibiu. Acestora li se adauga Colegiile LIA si Independenta dar si  liceele din Iacobeni si Tarnava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.