A13 la început de drum

0
29

Anul începe în forță pentru lucrările de construcție a Autostrăzii ce ar urma sa lege Sibiul de Făgăraș. Reprezentantii Companiei de Drumuri spun ca din 26 februarie încep lucrările de proiectare pentru primele doua tronsoane ale Autostrăzii care va fi parte din A13. Pana la prima lopata va mai dura însă încă un an.

Practic în acest moment pentru toate cele 4 tronsoane (68,04 km) a fost emis Ordin de Începere pentru fazele de proiectare, care vor avea o durată de 12 luni. Pentru tronsonul 3 faza de proiectare a început în data de 16 octombrie 2023, iar pentru tronsonul 4 proiectarea a început în data de 15 ianuarie 2024. Ulterior finalizării Proiectelor Tehnice se va intra în faza de execuție a lucrărilor pe toate cele 4 tronsoane, care va dura 36 de luni.”, a anunțat Cristian Pistol, directorul CNAIR.

Lucrările sunt contractate pe toate cele 4 tronsoane care vor compune Autostrada. Acestea vor fi executate de către un antreprenor turc pentru suma de 6,4 miliarde de lei la care se adaugă și tva.

Primele 2 tronsoane ale Autostrăzii sunt strict pe teritoriul județului Sibiu. Cel de-al treilea este mixt iar ultimul este strict pe teritoriul județului vecin.

Primul tronson are o lungime de 14, 25 kilometri, începe în Boita și trece prin Avrig ajungând la Marsa. Cel de-al doilea tronson începe în Marsa și merge, pe o distanta de aproape 20 de kilometri pana la Arpașu de Jos. Cel de-al treilea tronson pleacă din Arpașu și ajunge, după 17,61 kilometri la Sâmbăta de Sus.

Ultimul tronson leagă Sâmbăta de municipiul Fagaras. Lungimea acestui tronson este de 5,6 kilometri.

Pe lângă carosabil, Autostrada va mai avea 7 noduri rutiere, 24 de poduri, 63 de poduri mai mici, 3 poduri de drum de legatura, 12 viaducte și mai multe spatii de servicii și intervenții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.