A inceput bacalaureatul de toamna!

0
468

A inceput bacalaureatul de toamna. 700 de candidati din tot judetul isi incearca norocul cu examenul de maturitate. Saptamana aceasta ae vor sustine probele scrise iar saptamana viitoare cele de competente.

Cateva sute de elevi din tot judetul isi incearca in aceste zile norocul la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului. Saptamana aceasta se sustin probele scrise iar saptamana viitoare cele de aptitudini. Tinerii care reusesc sa promoveze au inclusiv sansa de a urma cursurile unei facultati. Sunt multe universitati din intreaga tara unde mai sunt inclusiv locuri bugetate.

In cursul acestei zile ar fi trebuit sa se prezinte la examen aproape 300 de candidati. Dintre acestia insa 92 au decis pe ultima suta de metri ca nu sunt suficient de pregatiti si au absentat.

Bacalaureatul de toamna se sustine in acest an in 3 centre de examen din Sibiu si Medias.

Marti acolo unde este cazul candidatii vor sustine proba de limba materna iar miercuri cei de la profilul uman se vor confrunta cu subiectele de la istorie in timp ce absolventii de profil real trebuie sa dea piept cu matematica.

Ultima proba scrisa se va sustine joi. Atunci “bacalaureanzii” vor rezolva subiectele propuse pentru proba la alegere, in functie de profil si specializare.

Rezultatele de dinainte de contestatii se vor afisa in prima zi de septembrie iar cele finale in 6 septembrie. Anul trecut procentul de promovabilitate al judetului nostru a crescut cu cateva procente dupa bacalaureatul de toamna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.