Sibiu – Acţiuni ale IJP

0
93

Carpen tăiat ilegal și sustras din fondul forestier național

La data de 3 martie a.c., în jurul orei 16,30, pe raza orașului Dumbrăveni,  polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au depistat doi localnici în vârstă de 16, respectiv 36 de ani, în timp ce, cu ajutorul unui atelaj hipo, transportau cantitatea de 1,2 mc de carpen, fără a deține documente legale de proveniență și transport.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat că cei doi bărbați ar fi tăiat ilegal și ar fi sustras materialul lemnos din zona împădurită a localității Laslea.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Dumbrăveni, s-a deschis un dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, respectiv furt de arbori, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic responsabil în zonă.

Infracțiuni la regimul rutier

În perioada 03 – 05 martie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, au fost constatate 22 de infracțiuni la regimul rutier, au fost reținute 60 de permise de conducere, au fost retrase 30 de certificate de înmatriculare și au fost aplicate 650 de sancțiuni contravenționale în valoare de 207.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 4 martie a.c., în jurul orei 15,30, pe DJ 102D, în afara localității Chirpăr, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au oprit pentru control un autoturism condus de către o tânără în vârstă de 19 ani, locul din dreapta fiind ocupat de către tatăl acesteia, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din aceeași localitate.

Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat faptul că tânăra nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, tatăl încredințându-i fiicei autoturismul cu bună știință spre a fi condus.

În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Agnita, se efectuează cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv încredințare.

La data de 4 martie a.c., în jurul orei 23,50, pe raza localității Șelimbăr, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism  la volanul căruia a fost identificat un bărbat în vârstă de 32 de ani, din județul Vaslui.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat pozitiv, cu o concentrație de 0,41 mg/l alcool în aerul pur expirat.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența  alcoolului.

La data de 5 martie a.c., în jurul orei 00,15, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit un autoturism condus pe Bulevardul Corneliu Coposu de către un tânăr în vârstă de 21 de ani, din localitatea Ludoș.

Cel aflat la volan le-a înmânat polițiștilor un permis de conducere eliberat de autorități străine, document care prezenta indicii că ar fi fals. De asemenea, din verificările efectuate a rezultat faptul că tânărul nu figurează ca deținător al dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Mai mult decât atât, testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la canabis, tânărul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

Având în vedere cele constatate, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals, conducere fără permis, respectiv conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 5 martie a.c., în jurul orei 12,30, pe raza localității Arpașu de Jos, polițiștii Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 1 de către un localnic în vârstă de 26 de ani.

Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la metamfetamină, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

Ulterior, la nivelul secției de poliție rurală, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 5 martie a.c., în jurul orei 23,30, pe raza localității Copșa Mică, polițiștii din cadrul  Poliției Orașului Copșa Mică, au oprit pentru control un autoturism  la volanul căruia a fost identificat un localnic în vârstă de 19 de ani.

Întrucât polițiștii au constatat că tânărul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.