Ştiri Sibiu – ACTIVITĂȚI PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII VÂLCENI

0
210

Reluarea cursurilor după vacanță debutează cu activități preventive multiple, desfășurate de polițiști, pentru creșterea gradului de siguranță al elevilor și cadrelor didactice.

La data de 04 mai a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară și Secției 10 Poliție Rurală Măciuca au desfășurat activități la Liceul Teoretic Măciuca în vederea prevenirii absenteismului și abandonului școlar.

Polițiștii au desfășurat activități preventive cu 7 clase de elevi din învățămantul gimnazial și liceal, la care au participat 93 elevi.

Polițiștii i-au informat pe elevi despre importanța frecventării cursurilor, dar și a necesității construirii unei baze solide a educației încă din băncile școlii. De asemenea, au fost abordate teme privind prevenirea bullying-ului și au fost purtate discuții despre răspunderea penală a minorilor.

Elevilor le-a fost recomandat să respecte regulile generale acceptate în societate, în vederea prevenirii abaterilor comportamentale în incinta și în zona adiacentă  a unităților de învățământ.

Ieri, 05 mai a.c., polițiștii Biroului Sigurantă Școlară în cooperare cu cei din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea au desfășurat activități educativ-preventive pe linie rutieră, în două unități de învățământ din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Peste 230 de preșcolari au fost învățați cum să prevină riscurile asociate nerespectării regulilor de circulație, la activitate participând și 15 cadre didactice.

În cadrul activităților s-au oferit cele mai bune informații despre regulile de circulație și despre comportamentul recomandat, pentru a fi în siguranță pe stradă.

Copiii au fost învățați cum să se comporte în preajma zonei carosabile, a trecerilor pentru pietoni, a indicatoarelor rutiere și a locurilor de joacă, dar și în mijloacele de transport.

Copiii au manifestat interes pe parcursul lecției susținute de polițiști, micuții fiind încântați la prezentarea autospecialei din dotarea Serviciului Rutier Valcea, cu ajutorul căreia, polițiștii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară și  Serviciului Rutier le-au putut explica mai bine copiilor ce este de facut pentru a fi in siguranță  pe drumurile publice.

Noua autospecială este dotată cu materiale atractive pentru copii, dar în același timp, utile pentru polițiști.

Cu ajutorul dotărilor pe care le are autospeciala destinată educației rutiere, le-au putut fi exemplificate, pe înțelesul copiilor, situațiile de pericol atunci când se deplasează pe drumurile publice sau când părăsesc locurile de joacă astfel încât să înțeleagă ce trebuie să facă și ce trebuie să nu facă pentru a rămâne în siguranță.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.