Ştiri Sibiu – Acţiuni ale IJP Argeş

0
355

Reținuți de polițiști

În ziua de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, și au reținut un tânăr, de 20 de ani, din comuna Mătăsaru, județul Dâmbovița.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada februarie-martie a.c., bărbatul ar fi sustras combustibil din mai multe stații de alimentare cu carburant din județele Argeș și Dâmbovița, folosind un autoturism având montate numere de înmatriculare false. Valoarea totală a prejudiciului este de 3.500 de lei.

Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș-Biroul Patrimoniu au efectuat o percheziție domiciliară la locuința celui în cauză din comuna Mătăsaru, județul Dâmbovița.

După administrarea probatoriului, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

În ziua de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, și cu sprijinul polițiștilor Secției 1 Poliție Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, și au reținut un bărbat de 23 de ani, din comuna Crângurile, județul Dâmbovița.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 11 aprilie a.c., bărbatul ar fi sustras o bicicletă, care se afla asigurată, la parterul unui bloc din municipiul Pitești.

În timpul cercetărilor, prejudiciul a fost recuperat și predat persoanei vătămate.

După administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

În ziua de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, și au reținut un bărbat, de 68 de ani, din Cotmeana.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 16 ianuarie a.c., bărbatul ar fi sustras mai multe bunuri dintr-o locuință din comuna Cotmeana.

Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 14 aprilie a.c., polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința celui în cauză.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 40.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 10 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

  •  

Sancționat de polițiști

În cursul zilei de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung – Biroul Ordine Publică, care acționau pe raza municipiului Câmpulung, au depistat un bărbat de 64 de ani, din Câmpulung, care efectua transport de persoane în regim taxi, dar nu avea în funcțiune aparatul de taxat.

În urma celor constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 38/2009 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetări s-a stabilit că un tânăr de 17 ani, din Pitești, ar fi sustras, în noaptea de 19 spre 20 octombrie 2021, bani și bunuri, dintr-o autoutilitară neasigurată, parcată pe raza municipiului Pitești.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Activități preventive cu elevii

În perioada 04-07 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au acționat în cadrul Campaniei ,,Law iS COOL!”, campanie de informare și responsabilizare pentru reducerea faptelor de violență din mediul școlar, în 5 unități de învățământ gimnazial și liceal din municipiul Pitești, municipiul Curtea de Argeș, orașul Ștefănești și comuna Leordeni.

444 de elevi și 41 de cadre didactice au beneficiat de informațiile cuprinse în ghidul legislativ constituit la nivelul Biroului Siguranță Școlară Argeș, ce cuprinde aspecte de natură juridică privind răspunderea contravențională și penală a minorului, fapte de natură contravențională și penală ce au incidență în mediul școlar și în societate, modalități de sesizare în cazul în care sunt victime/martori la fapte antisociale, o sinteză privind acte normative relevante pentru activitatea din mediul școlar, exemple din practica judiciară, studii de caz, modalități de identificare și intervenție adecvate.

Activitățile au fost desfășurate și în mod practic, interactiv, prin realizarea de către elevi a unui joc de rol în care au avut posibilitatea să gestioneze diverse situații, având pe rând, rolul de polițist, făptuitor, persoană vătămată și martor, în diverse situații prezentate de colegii de clasă.

De asemenea, elevii au primit informații cu privire la specializările Poliției Române, promovând astfel atribuțiile polițiștilor privind apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor, respectarea ordinii și liniștii publice, în condițiile legii.

  •  

Transporta lemne fără proveniență legală

În ziua de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat de 56 de ani, din Nucșoara, care transporta material lemnos cu un atelaj hipo, pe DJ 731, pe raza aceleiași localități, iar cu ocazia verificărilor a rezultat că acesta nu deține documente legale de proveniență sau de însoțire a transportului.

Cantitatea de material lemnos a fost evaluată de un specialist silvic, rezultând că în mijlocul de transport se găseau 0,800 mc de material lemnos, de esență rășinoase.

Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Domnești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.