ŞTIRI SIBIU – REGIONAL – ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

0
155

Mandate puse în executare de polițiști

În ziua de 10 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigatii Criminale Argeș au pus în executare patru mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

Dintre acestea, două mandate au fost emise de Judecătoria Pitești, privind pe un bărbat de 52 de ani, din Pitești, condamnat la 5 ani închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, respectiv un bărbat de 50 de ani, din Pitești, condamnat la 5 ani și 3 luni închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Celelalte două mandate au fost emise de Judecătoria Câmpulung, privind pe un bărbat de de 35 de ani, din Câmpulung, condamnat la 3 ani și 8 luni închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de proxenetism, respectiv un bărbat de 50 de ani, din Câmpulung, condamnat la 5 ani închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de proxenetism.

Toți cei în cauză au fost încarcerați.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 221 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 60.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 17 permise de conducere și au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată.

Acțiune a polițiștilor rutieri piteșteni

În ziua de 10 martie a.c, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piteşti au acționat pe raza de competență, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și combatera principalelor cauze generatoare de accidente.

În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri piteșteni au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.400 de lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, și au reținut 3 permise de conducere.

Sancțiunile au fost aplicate după cum urmează:

– încălcarea regumului legal de viteză: 14 sancțiuni;

– nepurtarea centurii de siguranță: 13 sancțiuni;

– nerespectarea de către pietoni a regulilor de traversare a drumului: 7 sancțiuni;

– lipsă documente: 6 sancțiuni;

– abateri în domeniul transportului rutier de marfă: 4 sancțiuni;

– utilizarea telefonului mobil în timpul condusului: 3 sancțiuni;

– alte abateri: 29 de sancțiuni.

Conducea cu viteză excesivă

În noaptea de 09 spre 10 martie a.c., în jurul orei 01:00, polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 36 de ani, din Rătești, care conducea un autoturism pe bld. Petrochimiștilor din Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 158 km/h.

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat cu 1.305 lei, conform OUG 195/2002, totodată fiind aplicată măsura complementară a reținerii permisului de conducere și eliberare a unei dovezi înlocuitoare fără drept de circulație, perioada de suspendare a dreptului de a conduce fiind de 120 de zile.

Conducea fără drept

În ziua de 10 martie a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bascov au depistat un bărbat de 30 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DN 7C, pe raza localității Bascov, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continua, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Conducea sub influența alcoolului

În noaptea de 10 spre 11 martie a.c., în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au depistat un bărbat de 37 de ani, din Topoloveni, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal condorm art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Verificări ale sistemelor de pază 

În ultimele 48 de ore, polițiștii compartimentelor Sisteme de Securitate din cadrul Secțiilor de Poliție 1, 2, 3 și 4 Pitești, au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul valorilor monetare și respectarea normelor de lucru interne.

Totodată, la unitățile asigurate cu pază umană, a fost verificat modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular, precum și modul de îndeplinire a obligațiilor specifice de către furnizorii de servicii de securitate private

Polițiștii au efectuat verificări la 16 societăți comerciale, din domenii de activitate pariuri sportive și jocuri de noroc, magazine alimentare, unități de reparație auto și de producție, precum și 6 agenți de pază din centre comerciale.

Totodată, la unitățile asigurate cu pază umană permanentă, a fost verificat modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular, precum și modul de îndeplinire a obligațiilor specifice de către furnizorii de servicii de securitate private. 

Ca urmare a neregulilor constatate, la 5 dintre obiectivele verificate, au fost aplicate sancțiuni, conform HG 301/2012 (privind normele de aplicare ale Legii 333/2003 referitoare la paza obiectivelor și bunurilor). Dintre sancțiunile aplicate, 4 au fost avertisment, și una în valoare de 5.000 de lei, toate sancțiunile fiind aplicate ca urmare a neimplementării măsurilor stabilite prin analiza de risc la securitatea fizică, în privința lipsei unor măsuri privind sistemul de supraveghere video, precum și în privința termenului scurt de păstrare al capturilor video de la sistemele de supraveghere.

La toate obiectivele unde au fost constatate nereguli, au fost stabilite termene de remediere, urmând ca după expirarea acestora, polițiștii să revină pentru verificări. Totodată, la toate obiectivele s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

Transporta material lemnos prelucrat fără proveniență legală

În ziua de 10 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au depistat un bărbat de 45 de ani, din Lerești, care conducea o autoutilitară pe DN 73, pe raza localității Mihăești, în timp ce transporta material lemnos fără documente de proveniență și transport.

În urma evaluării de către un specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 0,320 mc material lemnos prelucrat – cherestea, de esență rășinoase.

Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010, fiind aplicată și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos fără proveniență legală, care a fost predate în custodia reprezentanților Bazei Experimentale Mihăești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.