ŞTIRI SIBIU – REGIONAL -ARGEŞ -Activităţi ale IJP

0
388

Conducea sub influența alcoolului

În seara zilei de 7 martie a.c., polițiștii piteșteni au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe raza localității Bradu, în care au fost implicate două autoturisme.

Inițial, la fața locului au intervenit polițiștii Secției de Poliție Rurală Albota, iar ulterior cercetările au fost preluate de către polițiștii Biroului Rutier Pitești.

În urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că un bărbat de 33 de ani, din Costești, care conducea un autoturism, din direcția Costești spre Pitești, intrând în coliziune cu autoturismul care circula în fața sa, condus de un tânăr de 19 ani, din Costești.

În aceste împrejurări, ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că bărbatul de 33 de ani se afla sub influența alcoolului.

Având în vedere că valoarea alcoolemiei era mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu aceeași ocazie, bărbatului i-au fost acordate îngrijiri medicale, stabilindu-se că prezewnta și leziuni ușoare.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 196 și 336 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier s-a petrecut.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 163 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 30.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 11 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată.

  •  

Conducea un autoturism neînmatriculat

În ziua de 7 martie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat un bărbat de 34 de ani, din Bughea de Sus, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, fără ca autovehiculul în cauză să aibă montate placate cu număr de înmatriculare.

În urma verificărilor, s-a stabilit că autovehiculul în cauză este radiat din circulație.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

  •  

Verificări ale organizării pazei

În ultimele 14 de ore, polițiștii compartimentelor Sisteme de Securitate din cadrul Secțiilor de Poliție 1, 2 și 4 din Pitești, au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare a pazei la operatorii de valori monetare, cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

Totodată, la unitățile asigurate cu pază umană permanentă, a fost verificat modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular, precum și modul de îndeplinire a obligațiilor specifice de către furnizorii de servicii de securitate private.

În cele 24 de ore, polițiștii au verificat 15 societăți comerciale și 10 agenți de pază.

În urma verificărilor, au fost constatate nereguli la 4 dintre obiectivele verificate, constând în aceea că măsurile stabilite prin analiza de risc la securitatea fizică nu erau implementate în totalitate, precum și în aceea că termenul de păstrare al capturilor video de la sistemele de supraveghere erau mai scurte decât termenul legal.

De asemenea, în urma verificărilor, s-a constatat că unul dintre paznicii controlați nu purta echipament specific și elemente distinctive, iar la un alt obiectiv asigurat cu pază umană prin furnizor de servicii de pază, șeful de obiectiv nu a consemnat în registrul special întocmit efectuarea instructajelor și controalelor.

Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, conform H.G. 301/2012 și alte 2 sancțiuni contravenționale conform Legii 333/2003, fiind stabilite termene de remediere la 6 dintre obiectivele controlate, urmând ca după expirarea acestora, polițiștii să revină pentru verificări.

La toate obiectivele s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

  •  

Societate sancționată pentru delicte silvice

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Stâlpeni, au acționat împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale în domeniul prelucrării, deținerii și comercializării de material lemnos, verificând activitatea unei societăți comerciale cu sediul în comuna Coșești.

În urma verificărilor, s-a constatat că societatea deținea fără documente legale de proveniență, cantitatea de aproximativ 7 mc de material lemnos.

Ca urmare a abaterii constatate, societatea a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, totodată fiind dispusă măsura complementară a confiscării valorice pentru cantitatea de material lemnos fără proveniență legală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.