ŞTIRI SIBIU – Acţiuni ale IJP

0
199

Arestați preventiv și cercetați penal pentru tâlhărie calificată și furt calificat

La data de 28 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut pentru 24 de ore doi sibieni, o tânără în vârstă de 19 și un tânăr în vârstă de 18 ani, cercetați penal pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de tâlhărie calificată și furt calificat.

În fapt, cei doi sunt bănuiți că, în perioada 22 octombrie – 11 noiembrie a.c., ar fi săvârșit două infracțiuni de tâlhărie calificată și 12 infracțiuni de furt calificat în dauna unor persoane și societăți comerciale din municipiul Sibiu și localitatea Șelimbăr, prin sustragerea de diverse bunuri alimentare sau nealimentare.

La data de 29 noiembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă a celor doi sibieni pentru 30 de zile.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Scutul Pădurii

La data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 14,00, un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Sibiu a sesizat Secția de Poliție Rurală Șelimbăr cu privire la faptul că, în perioada 27 – 29 noiembrie a.c., persoane necunoscute au tăiat fără drept și au sustras arbori din extravilanul localității Veștem.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de către polițiști, au fost identificați doi tineri în vârstă de 14, respectiv 16 ani, din Veștem, care, la data de 27 noiembrie a.c., în jurul orei 12,00, ar fi tăiat și transportat la domiciliu 21 de arbori din specia gorun.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori, iar cantitatea de 5 m3 de material lemnos a fost confiscată și predată reprezentanților Ocolului Silvic Sibiu.

Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 29 noiembrie a.c., în jurul orei 07,00, în municipiul Sibiu, în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor cu viteză peste limita legală, pe Calea Șurii Mici, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au depistat și au oprit un autoturism condus cu viteza de 103 km/h într-o zonă cu limitare la 50 de km/h.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Loamneș, a cărui testare alcoolscopică a indicat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în cauză fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

***

La data de 29 noiembrie a.c., în jurul orei 23,50, pe raza localității Hamba, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada După Grădini de către un localnic în vârstă de 18 ani.

Din primele verificări efectuate a rezultat faptul că tânărul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar testarea sa alcoolscopică a indicat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

***

La data de 1 decembrie a.c., în jurul orei 07,00, în municipiul Mediaș, polițiștii rutieri medieșeni au oprit pentru control un autoturism condus pe Șoseaua Sibiului de către un localnic în vârstă de 50 de ani.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a rezultat într-o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier Mediaș, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.