Aproximativ 80 de mii de romani din Diaspora s-au inscris pe listele de vot

0
266

Inscrierea pe listele de vot si votul prin corespondenta nu s-au numarat printre preocuparile romanilor din Diaspora. Desi au avut cateva zile bune la dispozitie pentru a se inscrie pe liste,  doar aproximativ 80 de mii de romani si-au si trecut numele pe tabelele nominale.

Dintre cei care au aratat ca doresc sa isi exprime optiunile de vot, 41 de mii de romani au optat pentru votul prin corespondenta in timp ce restul de aproape 39 de mii de oameni care au cetatenie romana au spus ca vor merge la vot in sectiile special amenajate.

Numarul votantilor inregistrati pana acum este unul destul de mic daca luam in considerare statisticile care arata ca in afara granitelor romanesti si-ar duce viata mai bine de 5 milioane de romani. Cei care vor dori totusi sa isi exercite dreptul la vot chiar daca nu au fost inscrisi pe listele initiale o vor putea face. Vor avea la dispozitie 3 zile, din 22 si pana in 24 noiembrie pentru a se prezenta la urne. Cei mai multi romani care s-au aratat interesati de votul din tara noastra locuiesc in Marea Britanie, Germania, Italia, Spania sau Franta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.