Masuri pentru prevenirea gripei

0
447

Pentru a preveni epidemia de gripa, Directia de Sanatate Publica ia masuri! S-au trimis notificari catre Inspectoratul Scolar sa anunte orice caz de imbolnavire. De asemenea, triajul epidemiologic se va face zilnic.

Pentru a preveni izbucnirea unei epidemii de gripa la Sibiu Directia de Sanatate Publica se implica in procesul de limitare a imbolnavirilor si a trimis recomandari catre Inspectoratul Scolar, unitati de invatamant, spitale si alte unitati publice unde au loc aglomerari de persoane.

Conform cerintelor DSP in scoli, crese si gradinite triajul epidemilolgic trebuie sa se faca zilnic. La fel trebuie sa se faca si educatia sanitara privind gripa si preventia acesteia. Printrer recomandari se numara si aerisirea claselor, utilizarea de dezinfectati si raportarea zilnica a cazurilor de imbolnavire.

Unitatilor sanitare li s-a cerut restrictionarea accesului vizitatorilor, prevenirea aglomerarii in zonele de asteptare si izolarea bolnavilor care prezinta simptome de gripa.

In ceea ce ii priveste pe medicii de familie s-a recomanda accelerarea vaccinarii antigripale a pacientior. Doctorilor li s-a cerut de asemenea ca, in cazul pacientilor care prezinta comorbiditati sa recomanda tratamentul in spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.