Exercitiu de amploare la Sibiu

0
390

Exercitiu de mare amploare derulat de Politia Romana la Sibiu. Conform scenariului persoane necunoscute au deschis focul in centrul orasului iar mai apoi s au refugiat in fosta cladire Independenta. Exercitiul are ca scop pregatirea fortelor de ordine in vederea asigurarii climatului de ordine pe timpul summitului.

Desprins parca din filmele de Hollywood, scenariul celor de la IGPR a debutat cu o interventie in forta in Piata Mica a Sibiului unde 2 necunoscuti dintr-o masina cu numere rosii au tras focuri de arma. Imediat s-a sunat la 112 si primii care au ajuns la fata locului au fost un echipaj de politisti. Acestia si-au chemat in ajutor colegii de la structurile speciale. Intre timp presupusele victime au fost preluate de catre cei de la SMURD.

Mascatii au inceput urmarirea si au ajuns la concluzia ca teroristii au parasit zona centrala a orasului. In mai putin de 20 de minute cei care au tras focurile de arma au fost localizati. Se ascunsesera in cladirea unei fabrici dezafectate din zona strazii Ocnei.

La fata locului au ajuns negociatorii. Acestia au incercat sa poarte discutii cu infractorii insa fara succes. Dupa cateva ore in care negociatorii s-au chinuit sa ii faca pe tineri sa se predea, a  fost randul trupelor speciale sa intervina.

Pentru a intra in cladire, membrii trupelor speciale coborat din elicopter pe acoperisul fostei fabrici.

Intr-un final s-a reusit prinderea faptasilor.

Un scenariu similar s-a derulat si in Piata Mare a Sibiului. Aici se presupune ca un terorist a patruns in imobil si s-a u tras focuri de arma. Si aici interventia s-a soldat cu succes.

Exercitiile din cursul zilei de marti sunt parte a unui program amplu de pregatire a institutiilor care se ocupa de siguranta mai ales ca anul viitor la Sibiu va avea loc Summitul UE. La cele doua exercitii au participat 100 de politisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.