Poliomielita in apropiere de granitele Romaniei

0
1230

Poliomielita, boala despre care se parea ca nu va mai ajunge niciodata in Europa s-a intins pana aproape de granitele Romaniei. 2 copii au fost diagnosticati in Ucraina. Medicii sibieni ne spun ce este practic aceasta boala.

Dupa aproape 5 ani de zile in care s-a crezut ca aceasta boala a fost eradicata, iata ca poliomielita revine. 2 copii au fost confirmati cu acest virus in Ucraina. Reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii spun ca riscul raspandirii bolii exista si pentru Romania, Polonia, Ungaria si Slovacia. Medicii recomanda vaccinarea tuturor copiiilor pentru ca maladia este extrem de contagioasa. In tara noastra nu a mai existat vreun caz de poliomielita de zeci de ani. Ministrul Sanatatii recomanda insa vaccinarea tuturor. Chiar si adultii pot fi vaccinati in conditiile in care au de facut calatorii in zonele de risc. Vaccinarea este cu atat mai necesara cu cat valurile de imigrant proveniti din zonele infectate ar putea veni oricand in Romania.
”Avertizarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pe care a transmis-o şi Ministerul Afacerilor Externe îi vizează pe cetăţenii români care vor pleca în zone cu risc crescut de poliomelită. Refugiaţii care vin de acolo ar putea avea acest virus şi de aceea vom lua măsurile care se impun – vom monitoriza şi unde va fi cazul vom vaccina populaţia care vine din respectivele zone.(…) Pregătim o evaluare serioasă din punct de vedere medical a refugiaţilor care vor ajunge în România. În rest, toate procedurile care îi vizează pe refugiaţii care vin la noi vor fi stabilite în CSAT.”a declarat Nicolae Banicioiu Ministrul Sanatatii. Am intrebat medicii ce presupune de fapt poliomielita. Medicii atrag un semnal de alarma asupra faptului ca in 95 la suta din subiectii infectati cu acest virus nu au niciun fel de simptom. In doar 5 la suta din cazuri vorbim despre febra mare, lipsa poftei de mancare, greata, varsaturi, dureri in gat, constipatie si dureri abdominale. Desi boala poate fi usor prevenita prin vaccinare nu exista niciun tratament pentru cei care au contactat deja virusul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.