Neaga: Cred că vom rezilia contractul pentru A1 Sibiu-Orăștie

0
446

Directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, a declarat, la Brașov, că joi au avut loc la București ultimele discuții cu constructorul Salini Impregilo referitoare la porțiunea din autostrada Sibiu-Orăștie, unde au apărut defectele de execuție, iar dacă acesta nu respectă ce s-a convenit, CNADNR va rezilia contractul și va prelua lucrările care trebuie executate pe porțiunea respectivă.

“Dacă nu respectă ceea ce am convenit, luni va intra compania (CNADNR n.r.) să lucreze. Acolo este o greşeală de execuţie. Proiectul tehnic a fost bun, dar nu a fost respectat de firma din Italia. Lucrările vor fi executate de companie şi cred că vom rezilia contractul cu firma italiană care nu va mai avea dreptul să participe timp de doi ani la nicio licitaţie, lucru valabil pentru toate firmele care nu respectă proiectul de execuţie. Până acum au respectat preţul de contract. Deocamdată nu s-a dat niciun ban în plus pe acest contract, ne judecăm pe anumite sume care sunt în dispute, însă contractul nu a fost plătit”, a precizat directorul CNADNR.

Narcis Neaga a ţinut să adauge că au fost făcute expertize independente pe acest tronson de 400-500 de metri de către profesori universitari de la Facultăţile de Construcţii din Iaşi şi Bucureşti şi au spus că nu s-a respectat proiectul de execuţie.

“Au fost mai multe variante de execuţie, dar varianta prevăzută în proiectul tehnic aprobat de CNADNR a fost bună, însă nu a fost respectată de constructor”, a menţionat directorul general al CNADNR.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat miercuri, 26 august, participanţii la trafic că începând de la această dată pe autostrada A1 Sibiu – Orăştie a fost instituită restricţionarea traficului şi devierea acestuia de pe calea 2, pe calea 1, pe sensul Orăştie – Sibiu, km 292+450 – km 270+335, în vederea executării lucrărilor de remediere la calea de rulare şi poduri, informează capital.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.