Florin George Marinică, studentul felicitat de Poliție pentru că a returnat o borsetă cu 10.000 de euro

0
559

Florin George Marinică, student în anul I la Facultatea de Inginerie Mecanică a Universităţii ”Transilvania” din Braşov, a fost felicitat public de poliție pentru că a returnat o borsetă cu bani, găsită în benzinăria unde lucra.

Florin George Marinică, în vârstă de 22 ani și originar din Câmpina, a găsit în benzinăria unde lucra de trei luni, o borsetă plină cu bani și carduri bancare. Tânărul student, deși nevoiaș, a preferat să ducă borseta la Poliție pentru a ajunge la proprietar.

 

În borseta rătăcită de bucureștean în benzinăria aflată la ieşirea din Braşov spre Bucureşti, se aflau 8.500 euro, 511 dolari şi 700 de lei – plus trei carduri bancare cu PIN-urile înscrise.

 

“Am găsit suma de 8.500 de euro, 511 dolari, 700 de lei, 3 carduri cu pin şi două stick-uri. Nu am fost tentat să o păstrez. Nu am fost tentat de bani, întrucât nu erau ai mei. A fost ceva normal, cred că oricine ar fi făcut la fel în locul meu!”, spune Florin George Marinică.

 

Bărbatul care și-a uitat borseta în benzinărie, venea din judeţul Harghita şi mergea la Bucureşti. Acesta a oprit la benzinărie să cumpere dulciuri şi a uitat borseta lângă casa de marcat. Şi-a dat seama că a uitat borseta în benzinărie, abia când se apropia de Ploieşti.

 

Între timp, studentul brașovean a deschis borseta a văzut ce se află în ea și pentru că nu a găsit un număr de telefon în aceasta, a sunat la poliție.

 

Poliţiştii au luat legătura cu proprietarul borsetei şi l-au chemat să o ridice de la secţia de poliţie din Săcele. IJP  Braşov precizează că bucureșteanul a spus că banii fuseseră obținuți în urma vânzării unei mașini.

 

Pentru gestul său civic, tânărul student a primit din partea Conducerii IPJ Braşov, o plachetă cu inscripţia ”În semn de apreciere pentru spiritul civic manifestat în apărarea valorilor comunităţii braşovene”.

sursa: www.exclusivnews.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.