500 de interventii in cele cateva zile de inundatii la Sibiu

0
500

Dupa prapadul produs de inundatiile din aceasta saptamana autoritatile trag linie. Primii care si-au facut bilantul au fost pompierii sibieni. 800 de oameni au fost in alerta in permanenta si au actionat pentru a ridica diguri si pentru a scoate apa din gospodariile oamenilor. Multi dintre pompieri au fost nevoiti sa isi incheie concediul mai devreme si sa revina la serviciu pentru a asigura fortele de interventie.

Dupa potop si inundatii autoritatile se aseaza si fac bilanturi. Daca la primul val de viituri pagubele au fost minime, de aceasta data rezultatul inundatiilor este mult mai profund. Comisiile de ancheta sunt chiar si la aceasta ora in teren pentru evaluare pagubelor. Acolo unde au fost pagube insemnate se vor face despagubiri prin fonduri de la Guvern.

Pana atunci in judetul nostru au intervenit aproape 800 de persoane, in marea majoritate pompieri. Au fost mobilizati salvatori inclusiv de alte judete.

Pentru prevenirea inundatiilor masive in tot judetul s-au amenajat peste 1750 de metri liniari de diguri, hidrobaraje, baraje metalice si diguri din saci de nisip. In cele 3-4 zile de interventii si monitorizare permanenta au fost inregistrate peste 500 de solicitari de ajutor. S-a intervenit cu 50 de motopompe pentru scoaterea apelor din gospodariile oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.