3 percheziții domiciliare, două în municipiul București și una în județul Vaslui, la domiciliul unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de fals informatic

1
10

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, polițiștii din cadrul Secției Nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au efectuat 3 percheziții domiciliare, două în municipiul București și una în județul Vaslui, la domiciliul unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de fals informatic.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în cursul anului 2021, un bărbat și o femeie ar fi folosit în mod fals datele de identificare ale persoanei vătămate pentru a achiziționa telefoane mobile cu valoare mare de piață, cheltuielile privind achiziția fiind puse în sarcina persoanei vătămate.

Ca și mod specific de comitere al infracțiunii, a rezultat faptul că persoanele bănuite ar fi folosit multiple IP-uri dinamice, în scopul de a-și pierde urma și de a nu fi trase la răspundere penală, existând indicii că ar fi comis și alte infracțiuni similare.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate mai multe mijloace de probă, documente, telefoane mobile, cartele telefonice și alte dispozitive electronice.

Cercetările sunt continuate la nivelul Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, D.G.P.M.B. – Secția 13 Politie și de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.