23% promovabilitate la examenul de bacalaureat din toamna

0
294

Doar 23 la suta dintre cei care si-au incercat norocul in sesiunea de toamna a bacalaureatului au reusit sa promoveze examenul. Cea mai mare medie a fost obtinuta de catre un elev al Colegiului “Mediensis” din Medias. Colegiile Lazar si Goga din Sibiu au obtinul promovabilitate de 100% in aceasta etapa.

Pentru bacalaureatul de toamna s-au inscris initial peste 600 de candidati. Doar 500 dintre acestia s-au mai si prezentat la examene. Dintre acestia putin peste 100 au reusit sa si promoveze examenul de maturitate.

Tinerii care au trecut cu brio in sesiunea de toamna mai au o sansa de a prinde un loc la facultatile din tara. Si asta pentru ca cele mai multe universitati organizeaza sesiune de inscrieri si in septembrie.

Dintre cei inscrisi mai bine de 100 nu s-au simtit suficient pregatiti pentru a sustine examenele si au absentat. 384 dintre candidatii prezenti la examen au picat cel putin una dintre probe. Lor li se adauga alti 132 care nu au reusit sa obtina media minim 6 pentru a fi declarati promovati. Dintre cei 116 candidati declarati admisi 101 au avut medii cuprinse intre 6 si 6.99, 14 au obtinut medii cuprinse intre 7 si 7.99 si doar un singur candidat a reusit sa obtina medie cuprinsa intre 8 si 8.99. Cea mai mare medie a fost obtinuta de catre un elev al Colegiului din Medias. Cei mai multi candidati, 54, au venit din partea Colegiului Barcianu din Sibiu. 45 dintre acestia au si reusit sa promoveze examenul. Din cei 20 de candidati de la Economic au promovat 10, in timp ce de la Colegiile Lazar si Goga au reusit sa promoveze toti candidatii inscrisi. Surpriza vine din partea Colegiului Brukenthal, care a avut un singur candidat dar care nu a reusit insa sa promoveze examenul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.