2 eleve de 10 si multi nemultumiti de note la sesiunea de vara a bacalaureatului

0
390

Miercuri s-au publicat rezultatele la examenul de Bacalaureat. Peste 75% dintre candidati au obtinut nota de trecere. Ba mai mult, doua candidate au reusit chiar sa obtina media maxima. La polul opus se situeaza copiii care depun contestatii. Multi dintre candidati spun ca au fost evaluati incorect.

In cursul zilei de miercuri au fost putblicate pe site-ul Ministerului Educatiei dar si la avizierul liceelorrezultatele examenului de bacalaureat. Din puctul de vedere al procentului de promovare, judetul Sibiu sta bine. Peste 75% dintre candidatii care s-au prezentat la examen au reusit sa obtina medii peste 6, promovand astfel examenul. Multi dinte ei sunt nemultumiti de notele primite si au depus deja contestatii. Dascalii lor au si o explicatie pentru notele mici.

Dascalii spun ca dupa contestatii elevii vor avea note mult mai mari. Lucrarile initiale s-au corectat in Harghita.

Sunt insa si vesti bune! 2 eleve din judet au reusit sa obtina media maxima. Una dintre fete este absolventa a Colegiului National Octavian Goga iar cealalta a Liceului Axente Sever din Medias.

Denisa, tanara de la Goga spune ca nici macar nu a avut curaj sa se uite la notele pe care le-a obtinut. A aflat insa repede vestea cea mare pentru ca au sunat-o colegii sa o felicite.

Tanara spune ca isi doreste sa urmeze cursurile Facultatii de Litere din Sibiu, la sectia de romana-engleza  si devina la randul sau profesoara de limba romana. Isi doreste aceasta cariera inca de cand era in clasele de gimnaziu si castiga premii pe banda rulanta la Olimpiadele de Limba Romana.

Pentru Denisa emotiile au luat sfarsit insa sufleteste este alaturi de colegii ei si de toti elevii care sunt nevoiti sa isi incerce inca odata norocul in toamna.

Liceele cu medii de top sunt tot cele consacrate. Surpriza vine insa de la Colegiul Brukenthal unde anul acesta toti absolventii au reusit sa treaca cu brio examenul de bacalaureat.

In sesiunea de vara a bacalaureatului, 252 de elevi au reusit sa obtina note cuprinse intre 6.00 si 6.99, 457 au medii intre 7.00 si 7.99, cei mai multi, 570 au medii intre 8.00 si 8.99 si 374 de candidati au medii de pana in 9.99.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.