130 de oameni sunt încă internaţi în Bucureşti şi Ilfov. Pentru cinci răniţi de la Elias s-au făcut intervenţii pentru a fi ajutaţi să respire. Bănicioiu: Situaţia celor 85 de răniţi e neschimbată, dar poate evolua în bine sau în rău

0
450

Ultimele date referitoare la starea victimelor din Clubul Colectiv indică un număr de 130 de pacienţi încă internaţi în spitalele din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Dintre aceştia, 83 sunt în stare critică şi gravă.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că situaţia celor aproximativ 85 de pacienţi în stare în gravă şi critică rămâne neschimbată, dar poate evolua în bine sau în rău oricând, şi a făcut apel către cetăţeni să verifice informaţiile de pe Facebook pentru că în urma unui mesaj eronat au fost donate banane.

„Situaţia, astăzi, a pacienţilor internaţi în spitalele bucureştene, din păcate veştile sunt aceleaşi. În continuare sunt peste 80 de pacienţi grav şi critici, undeva la 84, 85 de pacienţi. Este adevărat că starea evoluează de la oră la oră şi se poate schimba şi în mai bine, şi în mai rău, în multe situaţii. Până acum putem vorbi de o evoluţie liniară pentru majoritatea dintre ei, mulţi au depăşit perioada prognozată şi destul de pesimistă de început, însă intră într-o etapă la fel de dificilă şi de acum încolo şi în care va conta în orice moment îngrijirea medicală şi atenţia medicilor”, a spus Nicolae Bănicioiu, joi, la Palatul Victoria.

El a precizat că sunt asigurate stocurile de materiale medicale şi medicamente, precum şi gărzile.

„Sunt şi echipe străine în colaborare cu medicii români, deci se acţionează cu echipe multidisciplinare, dar şi echipe multinaţionale, practic aşa aş putea vorbi de aici încolo. Toate sunt în plină acţiune în sălile de operaţii, pe secţiile de terapie intensivă şi le ţinem tuturor pumnii şi ne rugăm la Dumnezeu ca starea pacienţilor să se îmbunătăţeească”, a precizat Nicolae Bănicioiu.

El a adăugat că, în prezent, medicii români sunt ajutaţi de colegi de-ai lor veniţi din Franţa, Belgia, Israel şi Marea Britanie, dar în zilele următoare este posibil să vină echipe medicale şi din alte state, în principal europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.