Saturday, October 23, 2021
HomeLOCAL“Rapirea Basarabiei”, marcata la Sibiu

“Rapirea Basarabiei”, marcata la Sibiu

Colegiului Tehnic “Independenta” Sibiu a gazduit marti conferinta cu tema “200 de ani de la rapirea Basarabiei”. Evenimentul a fost organizat in colaborare cu Asociatia Transilvana pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman, Serviciul Judetean Sibiu al Arhivelor Nationale, Facultatea de Stiinţe Socio-Umane din ULB si Uniunea Scriitorilor din Romania – filiala Sibiu.

Colegiului Tehnic “Independenta” Sibiu a gazduit conferinta  “200 de ani de  la rapirea Basarabiei”.  Cuvantul de deschidere al conferintei a fost sustinut de prof. Mirela Hanea, directorul Colegiului tehnic Independenta. Dr. Vasile Hodorogea, originar din satul Slobozia, Orhei, Basarabia, a animat adunarea cu poezii patriotice. Conferinta a continuat cu alocutiunea “Basarabia si Asociatiunea Astra”, sustinuta de prof, univ. Dr. Dumitru Acu, presedintele Asociatiunii Astra. Prof. Dr. Alexiu Tatu, directorul Serviciului Judetean al Arhivelor Nationale Sibiu a rememorat “Pagini din istoria Basarabiei in documentele Arhivelor Nationale ale Romaniei”. Lectorul Univ dr. Radu Racovitan, de la Facultatea de Stiinte Socio-Umane din cadrul ULBS a prezentat alocutiunea “200 de ani de la rapirea Basarabiei”.  Despre “literatura romana de azi din Basarabia a vorbit prof Ioan Vacarescu, presedintele filialei Sibiu a Uniunii Scriitorilor din Romania. Manifestarea s-a incheiat cu un micro-recital folk sustinut de Raluca Cismaru.

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

    • Pe site gasiti cele mai importante 5 stiri din fiecare zi! Daca aceasta stire nu se afla in cele 5, nu va fi postata pe site! Multumim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa